Podzim v posilovně? Ideální čas kdy začít.

Je to tady, závodní sezóna pomalu končí a většina cyklistů se těší na zasloužený odpočinek. Člověk si užije to, co si celý rok odepíral, aby dojel o pár míst lépe a zlepšil svá osobní maxima. Zní to vlastně trochu bláznivě, ale když to miluješ, není co řešit. A co pak? Celý kolotoč začne nanovo, protože nás to baví, je to součást naší identity a nemůžeme bez toho být. 

Teď zásadní sdělení tohoto krátkého blogu. Podzimní období je ideální pro silový trénink. Je jedno, jestli s ním teprve začínáš, nebo už cvičíš několik let. Podzim je čas, kdy musíš v posilovně generovat výsledky. Pro začátečníka může být výsledek lepší technické provedení, pro pokročilého postupné navyšování maximálních vah. Čím lepších výsledků v zimě dosáhneš, tím více radosti v závodní sezóně tě čeká.

Proč je podzim/zima nejlepší období pro silový trénink? Chladné a deštivé počasí tě tolik netáhne na kolo, můžeš aktuálně jezdit převážně vytrvalost a pokud je síla významnou limitací, tak pak je zimní příprava ideální pro její odstranění. Na jaře spoustu z vás začne najíždět velké objemy a s nimi už se bude kvalitní práce a pokrok v gymu dělat jen těžko. Ne, že by to nešlo. Mám svěřence, kteří přišli až na jaře a udělali skvělé výsledky do letní závodní sezony, ale v obecné rovině je lepší začít na podzim a odpracovat několik kvalitních bloků silové přípravy.

Co se ti podaří zrealizovat přes zimu v posilovně, z toho budeš žít po celou závodní sezonu! Pokud budeš držet posilovnu ať už v jakékoli udržovací fázi celoročně, vydrží ti síla a s ní i všechny benefity silového tréninku delší dobu. Pokud v březnu přestaneš, uvidíš jak dlouho ti pocit síly vydrží a kdy se začneš zase cítit prázdný. 

Závěrem. Pokud chceš od silového tréninku výsledky, musíš pracovat v určité kvalitě. Užij si tu možnost mít trénink jako profesionál, využij informace, které jsem pro tebe zpracoval do on-line formy a zkus je využít na 100% v tvůj vlastní prospěch. Nezapomeň, že nestačí 10 000 hodin praxe, aby ses stal mistrem. Potřebuješ k tomu ještě kvalitní informace a pozornost.

Doporučuji začít s programem Level 1.  Podle něj můžeš systematicky postupovat krok po kroku. Udělej si na začátku přípravy funkční test, ať zjistit jak na tom aktuálně jsi. Druhý test doporučuji před Vánocemi a poslední test na konci února. Uvidíš, jakých dosáhneš výsledků a budeš mít jasnou představu, jak silový trénink ovlivnuje tvůj cyklistický výkon.

Tak ať si tu zimní přípravu užiješ!

Jirka 

KONTAKT

STRENGTH FOR CYCLISTS s.r.o.
Drahnětická 311, 
391 33 Jistebnice
IČ: 10999400 
email: info@sfcy.cz
tel.: 731402949

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

OBCHODNÍ PODMÍNKY

GDPR

Platební brána ComGate